torsdag 27 september 2012

Livet på landet!

Tur att jag är uppvuxen på landet. Här har vi gator, gatubelysning, stadsbussar och INGET vatten! Så ja mamma, det är inte bara hus i Lämmetorp som krånglar. Trösten är att det är vattenverket och man inte själv behöver krypa i brunnen. Nackdelen är att vi inte kan hämta vatten fem minuter bort i bäcken.

onsdag 26 september 2012

Mat

Lillkillen har nu börjat provsmaka mat. Det är bara lite av vår mat som han fått. Dagens äppelmos gillades skarpt fast möttes först av stängd mun och förtvivlade ögon som sa, "Vad gör ni med mig? Ska det verkligen vara så här?". Så söööt. Har även provat lite potatis och köttfärssåsen. Potatisen var han skeptisk till.

tisdag 25 september 2012

Normalt?

Välstädad kyl. Oki jag är inte alls särskilt intresserad av städning och definitivt inte pedant. Men jag har sen jag var barn alltid kunnat få städryck vid märkliga tillfällen och dessutom börjat med de konstigaste sakerna, typ rensa skrivbordslådorna vid tio på kvällen. För att klara jetlagen bra gällde det hålla sig vaken hela dagen igår trots att man inte sovit. Vad gör då fru Dahlgren? Packar upp? Dammsuger? Nä hon öppnar kylskåpet och ser att det är relativt tomt därefter sätter hon igång med att ta ut hyllor och lådor för att handdisk, för det duger minsann inte att bara torka av dem! Kanske hade varit vettigare att tvätta och ta hand om all packning? Nåja, vi har iaf ett skinande rent kylskåp! (Visst har du inte gjort det för att klara jetlagen Linda? En städgrej som jag "vinner"?:))

lördag 22 september 2012

Ångest!

Har förstått att hösten kommit rejält hemma. Det är höst här med, skillnaden är dock att den här hösten bjuder på mer sommar än vad vi haft i Sverige 2012. Sitter i solen och njuter 25 grader minst. Jag stannar gärna här ett tag till!!

Fortsätter med citat, detta är från lunchrestaurangen igår.

fredag 21 september 2012

Lunchen igår

Perfekt lunchställe för oss alla tre! Köpte med oss Lobster rolls. En av de bästa sakerna i USA är att de aldrig snålar på det goda litet bröd, lite sallad, lite majonäs och massor av hummer! Mums!

Gårdagens citat:
Man: you guys must be from the North Pole!
Cissi: yes we're from Sweden.
Man: That's explain's it. Must be freezing....

Han var garanterat inte ensam om att fundera kring dårarna som badade vis Sand Beach!

torsdag 20 september 2012

Acadia

Vi har haft en helt underbar dag i Acadia. Började med regn men det var över vid halv elva, lagom till när vi var redo att ta första promenaden. Varmt jämfört med hemma, nästan 20 grader, bara uppe på bergstoppen som tröjan åkte på eftersom det var blåsigt. Riktigt häftig natur, bedårande utsikt och skarpa klippor med dånande vågor. Imorgon är chansen till bad stor, ska vara kallt men det har ju aldrig hindrat mig förr.

Här kommer en bild på mina älskade killar på toppen av Cadillac Mountain. (Morfar, nu har jag provat att "åka" ryggsäck och jag gillart!)

onsdag 19 september 2012

Tuggummi!

Nu är vi i Acadia. Hunnit turista lite i Bar Harbor där vi åt god middag. Jag åt räkor. Inte alls som hemma men riktigt bra. Anders åt fish n chips, en av de bättre jag ätit, märks verkligen när fisken är färsk.

Nu tillbaka på hotellet. Äntligen har jag testat Root Beer. Omdöme, been there, done that. Smakar som flytande jenka tuggummi om ni minns. Betyg 2 av 5.

måndag 17 september 2012

Semester!

Hum, har man semester när man är föräldraledig?

Viktor och jag slöar på altanen i skuggan, riktigt varmt idag. Klockan är 16:30 och det är 81F i C får ni ta reda på själva. Vi har avklarat ytterligare en dag av shopping, är nog inte mycket plats kvar i väskorna nu. Rutinerade som vi är hade vi med oss en tom.

Nu kommer maken med lemonad så vi ska njuta av lugnet en stund innan det blir full rulle med kusinerna.

Shopping

Idag inleddes shoppingen. Det har öppnat en outlet nära Erik och Kate (10 min bort). Så den fick ett besök idag. Den får besök imorgon me, hann bara shoppa i 5 butiker, var dock inne i fler men det finns många kvar. Har försökt planera upplägget så vi sedan hinner dra vidare till andra affärer. Ska få fika på Statbucks imorgon! Yum:-).

lördag 15 september 2012

Val

Hum... Inte riktigt som hemma.

Underbarnet!

Nu är vi Amherst hos kusinerna (New Hampshire, USA).

Flygresan gick fantastiskt. Lillkillen somnade lagom till boardning på Arlanda. Åt en sväng, jollrade lite och sen sov han nästan fram till landning i Amsterdam. Väl i Amsterdam blev det ett tvåtimmarsstopp men eftersom ny säkerhetskontroll skulle gås igenom blev det egentligen ingen väntan. Vi fick gå före vid incheckningen och säkerhetskontrollen samt fick boarda först eftersom vi hade Viktor. Självklart charmade han alla. Vi hade en vagga som fästes på väggen. Helt perfekt för dels fick Viktor ligga och jollra lite och dessutom sov han gott i den. Skönt för oss att slippa hålla honom hela tiden. Vi satt bredvid ett ungt par och man kunde liksom se deras besvikelse typ "suck ska vi sitta bredvid skrikande bebis", men de behövde inte oroa sig. Han charmade dem ordentligt. Han skötte sig helt exemplariskt, men så är han ju ett underbarn också! En av flygvärdinnorna var dansk/amerikansk så vi pratade en del. När vi gick av fick vi veta att hans elefantbody med blå och röda elefanter kunde ses som om han stödjer republikanerna. De har tydligen en blå elefant som symbol. Tydligen inte "rätt" i MA, de är demokrater. Men det är Viktor också, han gillar Obama.

Viktor blir väl omhändertagen av Jakob, så här mycket leksaker har han aldrig sett. Stortrivs!

Idag blir det lite shopping, eller mycket...

fredag 14 september 2012

Snart...

Åker vi. Mot US and A som Borat säger. Allt är packat och klart. Ska bli då roligt att hälsa på hos Dahlgrenarna. Se vad småkillarna tycker om Lillkillen.

Planerna är en tripp till nationalparken Acadia ute vid kusten Maine. Kanske att jag denna gång vågar mig på en egen färsk hummer. (Fegade ur sist). Verkar vara fantastiskt i nationalparken. Självklart blir det en del shopping, det finns numer en ny Outlet 10 min från Erik och Kate. Kan liksom inte bli mycket närmre. Dessutom perfa att de inte har nån skatt i NH:-).

onsdag 12 september 2012

Bara vi två


Kvällens middag blev en tonfisksallad. Passar på när maken är borta. Sallad - gott, tonfisk - bättre. Behöver passa på att äta upp lite ur kylen inför resan. Frysa sallad är väl ingen hit (har förvisso inte provat, men går på min magkänsla i det fallet). Idag har jag och lillkillen haft fullt upp, åkte hemifrån redan 10.30 och kom hem vid 16-tiden. Vi har varit och på jobbet och hälsat på. Anledningen till att besöket blev extra långt idag var att jag ville passa på att luncha med bästa Annorna. Kvällen har ägnats åt lite mys, lek på filt, tvättning, packning, bad så ja, fullt upp. Men läget är hyfsat under kontroll. Sista tvätten startar kl. 6 imorgon, älskar att ha timer på tvättmaskinen! Klar lagom tills det att vi går upp. Imorgon ska jag försöka få lite sömn när han sover så att jag inte är helt död när vi kommer till Erik och Kate.

En annan sak, lycka är att sitta i soffan i vardagsrummet och höra lillkillen snusa så gott!

söndag 9 september 2012

Viktor Jan Gustav

Igår var en stor dag för mamman, men idag är det en stor dag för Viktor. Dop i Gamla Uppsala kyrka. Blev riktigt bra och han tyckte det var roligt. Glad och nöjd under hela akten. Tack till hela familjen som deltog!

Hurra för mig!

Jag gjorde det och dessutom på en tid som är acceptabel. Är faktiskt riktigt nöjd med tanke på att det var 5:e gången jag sprang sen.... ja egentligen är det nog Lidingöloppet 2011. Kom på 127 plats i herrloppet, hade blivit en 46:e plats i damloppet.

Tack till maken, Viktor, Bo och Viola för support.

lördag 8 september 2012

OMG!

På väg mot starten. Vad har jag gett mig in på? För fyra månader sen kunde jag ju knappt gå. Shit vad jag är bra! Go Cissi Go Cissi!!!

(Ironiskt nog blev jag med lurad av en kollega, börjar tro att det endast är jag som får bära IT:s fana. Men jag ska banne mig bära den högt!!)

onsdag 5 september 2012

Förberedelser

Har påbörjat förberedelserna inför helgen. Det är en stor dag för Viktor på söndag. Då blir det nämligen dop i Gamla Uppsala kyrka. Det blir ett litet dop med närmsta familjen. Var och träffade prästen i måndags och hon verkar toppen. Texter och psalmer är bestämda. Både jag och Anders ska läsa lite.  En liten kul grej är att vi fick välja om vi ville att han skulle döpas fram i kyrkan eller vid dopfunten i bakre delen av kyrkan. Det vi valde innebär att han kommer att döpas i en dopfunt som använts i vart fall sedan 1500-talet.

Prästen blev nog lite imponerad av att jag visste varför dopklänningen är så stor. Det är för att barnet ska växa in i tron. Hade ni koll på det?

Dopklänningen



Smakprov

Härligt att ha trädgård och trädgårdsland. Middagen igår blev stekt färskpotatis, bacon, ägg, kokta vaxbönor och egen inlagda rödbetor. Mums. Bara bacon och ägg som var köpta. Vem vet, kanske skulle göra som Harriet och skaffa lite höns så har vi äggen också. Men det får vänta ett tag.

Gris har jag ingen större lust att ha, fick lite avsmak när jag följde med Nicke och hälsade på hos alla grisarna. 

Mina rödbetor:-)