måndag 31 oktober 2011

Present

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och köpt mig "en grattis till ditt nya jobb present" från mig själv. Det tycker jag att jag förtjänar. Har slagit till på ett par skor som jag trånat efter länge. Hoppas att de blir så bra som jag har tänkt mig. Tror att de är perfekta att ha på nya jobbet:-). Bildbevis kommer när de har kommit.

torsdag 27 oktober 2011

Intressant

När man bor i hus får man lära sig nya saker. Har nyss varit på en genomgång av värmepumpen. Busenkelt. Förstod dock inte varför man inte skulle nyttja semesterinställningen. Han sa att då är det ju kallt när man kom hem, nähä?! So what? Jag är uppvuxen på landet med vedeldad panna. Det var ibland 14 grader inne när man kom hem från semestern. Det blir ju varmt igen sen... Tänk att detta kommer från mig som för det mesta fryser och känner mig som ett kylskåp. Jag tänker allt se till att använda semesterinställningarna, så de så! Trots att jag inte bor på "riktiga" landet så tänker jag inte vara en stadsråtta!

tisdag 25 oktober 2011

Lasse

Var på Lasse W på Cirkus i början av oktober. En riktigt bra spelning. Det var en intimare konsert med mer lugna versioner av hans låtar. Gillade den touchen.

söndag 23 oktober 2011

Måste bara

Läste ett citat från Jonas Gardells twitter i Fokus. Jag vet att Juholt affären är gammal nu, men tidningen kom fram först nu i all flyttröra.

"Fuska med hyran för en fyrarummare i Västertorp. Varför måste s-fiffel alltid vara så småsjaskigt och oglamouröst?"

torsdag 20 oktober 2011

Äntligen!

Allt inpackat i huset, sängarna bäddade, duschen testad. Mycket mer hann vi inte. Nu har jag en dejt med John Blund. Sov gott!

Paus

Regnet gör att vi nu tycker att vi får ta en välförtjänt paus på Sibylla. Hoppas att det slutar tills det är dags för nästa lass!

Frukost

Det har faktiskt sin charm att sitta inklämd i en fåtölj bland alla flyttkartonger med en skrivbordshurts som frukostbord!

onsdag 19 oktober 2011

Sista natten

I vår härliga 2:a på Sundsborgsvägen. Imorgon går flyttlasset. Skönt. Men måste erkänna att jag kommer sakna vår lägenhet. Vi flyttade in här i maj 2007 och körde kombinerad inflyttnings och 30-års fest för bästa Anders. Det var vår första större fest med gemensamma vänner. Minns att Mike och Jenny hade en lång diskussion om hur många lämlar som skulle ruskas på Anders och Mikes fjällvandring senare det året. Ett antal fler fester och middagar har det blivit sedan dess. Min "smartaste" idé var väl när jag ett nyår bestämde mig för att det var en mycket bra idé att ta en konjak sådär vid tre tiden.... Kan säga att när man vaknar på morgonen med gäster som har sovit över framstår den idén som allt annat än bra. Vi får se vilka upplevelser det nya huset bjuder på:-). Konjaks incidenten kommer dock inte att upprepas...

Idag fick jag prata med min underbara mamma. Hon och far med vänner är i USA och jag saknar henne som tusan! Pappan med förstås men han har varit flitig bloggare under deras resa så honom har man haft kontakt med ändå. Ja pappa, jag är så tacksam över att ni har gett oss självständighet, integritet, empati och ödmjukhet. Vill dock korrigera lite kärlek till att vi fått mycket kärlek. Så ja, vi har faktiskt fått allt vi behöver:-).

måndag 17 oktober 2011

Middagen

Vår middag idag bestod av rotmos och korv. Jag gör rotmos 1ggr per år och det är så himla gott. Men det måste vara hemgjort. En god senap till är ett krav. Köpte en riktigt bra senap på marknaden som var i Uppsala förra veckan. När jag provade den insåg jag att den skulle passa utmärkt till julskinkan. Hoppas bara inte burken tar slut innan jul:)

fredag 14 oktober 2011

Mums!

Nu blir det frukost med nybakade frallor. En helt vanlig fredag. Det känns allt lite lyxigt.

torsdag 13 oktober 2011

Globetrotters

Imorgon drar lillebror med sambo och sambons syster till NY. Inte alls avundsjuk. Mor och far är redan i staterna, just idag tror jag att de befinner sig i LA. Mina svärföräldrar är nyss hemkomna från Frankrike och Italien. Men jag är inte alls avundsjuk utan trivs ypperligt i höstmörkret och kylan. Att skrapa rutorna på bilen tycker jag är hur roligt som helst! :-). Hoppas att lillebror med ressällskap får en bra resa.

Jag kanske kan få drömma mig bort i helgen samtidigt som jag fyller alla kartonger. Ser verkligen framemot att flytta till vårt hus. Vi bestämde oss för det huset för nästan exakt ett år sen. Känns lite overkligt att det nu verkligen är dags.  Så familjen roar sig med resor men jag roar mig med hus! Inget att klaga på. Förutom hus har jag även fått ett nytt jobb!!! Tjohoo! Ska bli så roligt med en ny utmaning.

onsdag 12 oktober 2011

Huset!

Var på slutbesiktning igår. Nu är det i princip ok. Vi hann inte utsidan sist men det tillkom egentligen bara lite målning på två ställen. Sen mest bara små anmärkningar som inte kommer åtgärdas utan bara ska finnas dokumenterat för framtiden. Ja just ja, slutstädning kvarstod visst men det trodde jag redan var gjort. Om en vecka påbörjas projekt skruva ner alla lampor, för på torsdag går flyttlasset!!! Längtar!

söndag 9 oktober 2011

Paus från flyttbestyr

Idag ska jag få ta en välförtjänt paus från alla förberedelser inför flytten. Jag ska nämligen spendera eftermiddagen i Stockholm tillsammans med bästa Uppsalatjejerna. Helt underbart höstväder bjuder dessutom huvudstaden på! Det blir shopping, fika, middag som sedan avslutas på Cirkus med den underbara Linköpingssonen Lasse. Ska bli helt fantastiskt!!

Flyttförberedelserna går annars utmärkt, vi sålde vår mikro i början av veckan och igår lyckades vi sälja vår tjocktv. Ni som har sett den förstår att lättnaden är stor att slippa bära bort den själva, den vägde ju bara runt 75 kg. Tjohoo. Jag är dock fortfarande sjukt imponerad av att jag och Linda lyckades bära den helt själva nerför två trappor sist A och jag flyttade. Jag glömmer dessutom aldrig paniken i A:s ögon när vi skulle lyckas svänga i den trånga trappan med den lilla lilla tjocktvn. Men vi lyckades. Tack Linda!

fredag 7 oktober 2011

Flygplats - min fristad....?!

Sitter på Arlanda och väntar på att sambon ska träna färdigt. Sitter i Sky och blickar ut över planen och banan, njuter av sorlet från alla människor. Jag har alltid gillat flygplatser, de är fyllda av en förväntansfull stämning, av personer som ska resa bort, som nyss kommit hem efter ett äventyr, och personer som vinkar av eller välkomnar någon. En flygplats för mig är en gigantisk mötesplats. Jag gillar stämningen och att bara sitta och njuta av allt som händer runt omkring. Dånet eller bullret från ett plan som accelererar för att lyfta bort mot någon spännande destination. Jag gillar att fundera på vart just det planet som lyfter nu är på väg och jag får väl erkänna att jag avundas dem. Spelar ingen roll om destinationen är ett djungeläventyr i Brasilien eller en weekend i ett höstfärgat Lycksele. Bara känslan av att åka iväg är underbar.

Synd att jag inte alls har någon resa inplanerad. Men kanske dags att ta tag i bokningen och val av destination för bröllopsresan. Det lutar åt att det endast blir en minisemester i anslutning till bröllopet och att den "riktiga" bröllopsresan blir av till hösten.

Ikväll ska A och jag ut och äta riktigt lyxigt på en av våra absoluta favorit restauranger, en liten pärla i Märsta. Vi har nämligen lite att fira! Dessutom har flyttpackningen börjat på riktigt så det är skönt att slippa äta hemma. :-)

lördag 1 oktober 2011

Sanningen!

Pågår inte flyttstädning av uteplats utan mattvätt. För vem vill inte ha rena mattor i ett nytt fint hus?'