fredag 26 augusti 2011

Jag saknar dig!


Såg filmen jag saknar dig igår. Den var bra, baserad på en verklig historia. Det var knappt ett öga som var torrt. Den handlar om att förlora någon nära, sorgen och livet därefter. Här kommer videon med AiluCrash.




torsdag 25 augusti 2011

Härligt!

Denna vecka är en träffa gamla vänner vecka:-). Nu på väg till Stockholm för middag och bio med bästa L & Z. På lördag blir det shopping med bästa C som kommer och hälsar på från Borlänge. På kvällen blir det sen underbara J:s fest. På söndag får jag väl nöja mig med min fantastiska sambo:-)

Höst

Tycker det har varit höst varje morgon nu den här veckan. Grått och tråkigt. Jag har nog också dragit på mig höstens första förkylning. Attans!

Har massor av roliga saker att ta tag i under hösten. Det känns kul. Börjar dock känna mig lite stressad över det faktum att vi egentligen inte har hittat någon soffa ännu. Är en som jag är lite sugen på men vill kolla mer. Det får nog bli ett projekt i helgen. På lunchen idag ska jag försöka ta mig till Trolltyg i Uppsala. Där kan man alltid få lite inspiration till inredning. Ska på inflyttnings/födelsedagsfest på lördag och tänkte att där kanske finns något lämpligt:-).

Tips på snygga soffor mottages tacksamt:-)

måndag 22 augusti 2011

Semestern

Har tidigare nämnt att vi har haft en bra semester och lovat att bjuda på lite bilder. Vi var på två stycken utlandsturer. En till Norge på väg från Grövelsjön till Skalstugan i Jämtland samt en vinresa i Tyskland.

I Norge var vi en natt i Trondheim. Eftersom min mormor kommer därifrån har jag länge velat åka dit. En riktigt trevlig och vacker stad. Kvarteren där mormor är uppvuxen var riktigt fina gamla arbetarkvarter, verkar populärt nu. Utsikt över stan och mot fjorden. Fjorden är helt underbar och naturen är riktig mäktig. Hoppas på att någon gång i framtiden få komma in till Trondheim med Hurtigruten:-)
Bild från Nidarosdomen. Min mormor är född och uppvuxen
till höger om det röda huset.



I Tyskland tog vi en övernattning i Köln. Jag var sugen på att åka tillbaka dit eftersom jag var där på simläger när jag var 8 år. Kommer egentligen inte ihåg så mycket mer än domkyrkan samt att vi bodde hos Wolfgang och hans föräldrar. Vi förstod inte vad han sa och han tog med oss ut för att äta glass, det var en väldigt äcklig chokladglass. Troligtvis en sån glass som jag skulle ha älskat idag, men inte som åttaåring:-). 
Kölnerdomen
Jo en sak till som jag minns från simlägret var att jag var hopplöst kär i Kaj.... Längs med staketet på bron ovanför hade denna roliga idé tagit form.
Ett roligt sätt att visa sin kärlek på.

fredag 19 augusti 2011

Fredagsmys

Ensam hemma. Ett glas rött (Luz) och macen. Japp, det går ingen nöd på mig inte:-)

torsdag 18 augusti 2011

Gräs:-)

På väg hem från huset, ikväll lägger de gräset. Snart dags för besiktning. Längtar verkligen!

torsdag 11 augusti 2011

På väg

Nu sitter jag alltså på bussen mot Sala. Ska till Vittinge. Har ingen aning om var det är men på vägen mot Sala iaf. Får se om jag lyckas kliva av rätt. Tur att man är en äkta lantunge som är van att åka buss. Dessutom vågar ju jag plinga....

Kvinnligt?!

Jag ska åka bort. I den här "lilla" väskan har jag packningen. Jag ska åka till en väninna och sova hos henne, hem imorgon. Tjohoo! Massor av tjejprat, mat och kanske ett glad vin eller två:-)

Pyssel

Igår satt vi ett tag och klippte och klistrade hemma. Roligt:-)

måndag 1 augusti 2011

Rädsla?

Usch! Tycker att vi börjar få ett samhälle som inte är trevligt längre. Ett samhälle där vi går runt och är rädda för allt som inte anses som normalt. Vi misstänkliggör de som inte passar in i mängden. Någon som är annorlunda blir direkt ännu mer utanför. Det är så lätt att sitta som betraktare och tänka men Gud varför låter han eller hon personen ifråga få vara med. Men handen på hjärtat, hur ofta sträcker ni ut handen till en person som är annorlunda? Jag gör det själv alltför sällan och tyvärr är mina förklaringar till mitt agerande faktiskt inget annat än tama undanflykter. Men genom att identifiera sina svagheter kan man göra något åt det!